itslearning ile DİJİTAL ÖĞRENİM dönemi başladı.

31 May 2013 / Ekleyen: admingok

Gökkuşağı Kolejinde DİJİTAL ÖĞRENİM dönemi başladı. Bünyesinde uluslarası müfredatları barındıran ve eğitimini destekleyecek sanal öğrenme içeriklerini uzun yıllardır kullanan okulumuz, dünyanın önemli e-öğrenme platformlarından biri olan ITS LEARNING sanal öğrenme ve yönetim platformunu öğrenci-öğretmen ve velilerinin kullanımına açtı.

Bu anlamda Its Learning Global Eğitim Uzmanı KAT THORNE ‘u İngiltereden okulumuza getirerek tüm öğretmen ve yöneticilerine Ocak ayında 1 ay süresince hizmet içi eğitim aldırdı. Eğitim sonrasında sınava tabi tutulan yönetici ve öğretmenlerin tümü başarılı olarak sistem yöneticisi-yönetici-profesyonel kullanıcı adlarında sertifikalandırıldılar.

Its learning platformu ile sınıf içi ders ortamı ve ders sonrası, dijital içeriklerle zenginleşti ve SANAL ÖĞRENME dönemi tam anlamıyla başlamış oldu.

its learning
öğrenme platformu nedir?

Its Learning Öğrenme platformu, öğretme ve öğrenmeyi geliştirmek amacıyla tasarlanmış, eğitmenler, öğrenciler ve bazen de ebeveynler tarafından kullanılan bir yazılım uygulaması olarak eğitimle ilgili herkese, sınıf içinde ve dışında toplu öğrenme için ihtiyaç duyduğu bilgileri, dijital araçları ve kaynakları sunan bir öğrenme-öğretme yönetim lms platformudur.

Itslearning kısaca ne işe yarayacak

1. Daha yüksek öğrenci performansı

itslearning, öğretmenlerin öğrencilerini, çok sevdikleri yaratıcı dijital araçlar ve çeşitli sosyal medya araçlarını kullanarak araştırmaya, öğrenmeye, paylaşmaya ve kendilerini ifade etmeye yüreklendirmelerini sağlar. Bu, daha ilgili öğrenciler ve sonuçta daha iyi öğrenci performansı anlamına gelir.

2. Öğretmek için daha çok zaman

itslearning, öğretmenlerin her gün yaptığı rutin görevleri otomatikleştirir; örneğin, not bildirimleri ve düzenleme ve işaretleme görevleri. Böylece, masalarında onları bekleyen daha az evrak işi ve öğrencileri üzerine odaklanmaya daha çok zamanları olacaktır.

3. Her öğrenci için bireysel eğitim

itslearning, öğretmenlerin faaliyetlerini çeşitlendirmesine, çevrimiçi olarak anında geribildirim sunmasına ve böylece yetenek düzeyleri veya tercih edilen öğrenim tarzı ne olursa olsun her çocuğa ulaşabilmesine olanak tanır.

4. Meslektaşlar, öğrenciler ve ebeveynlerle daha iyi işbirliği

itslearning öğretmenlerin ders planlarını, kaynakları ve öğrenci bilgilerini diğer öğretmenler, öğrenciler ve hatta ebeveynlerle paylaşmasını kolaylaştırır ve herkes, ihtiyacı olan bilgileri her an parmaklarının ucunda bulabilir.

5. Okula özel süreçler için mükemmel destek

itslearning, sınıf planlama ve öğretimden raporlamaya, zaman çizelgeleri oluşturmaya ve sınıf rezervasyonlarına kadar, eğitime ilişkin tüm süreçleri desteklemek üzere özel olarak tasarlanmıştır.

6. Tüm kaynak, yazılım veya eğitim uygulamalarını tek bir çatı altında toplar

Açık bir platf

orm olarak itslearning, öğretmenlere kaynakları neredeyse tüm kökenlerden alma olanağı sağlar ve hemen hemen tüm Öğrenci Bilgi Sistemleri veya çözümsel okul yazılımları ile birleştirilebilir.

EĞİTİM PLATFORMLARININ TEMEL FAYDALARI NELERDİR?

1.Gelişen bir organizasyon ve gelişen bir iletişim ağı sağlar.

2.Kağıt kullanımını azaltır.

3.Ailenin eğitime katkısını ve katılımı artırır. Ailelere ve organizasyon içindekilere zaman kazandırır.

4.Bağımsız öğrenme ve kişiselleştirilmiş öğrenmeyi hızlandırır.

5.Öğretmenlere, ders kitabına destek olacak online ve sınıf içi kaynaklar sunar.

6.Öğrenme ve öğretme sürecinin daha iyi ölçülmesine ve gözlemlenmesine olanak sağlar.

7.Öğretmenlerin ve okulların tüm araç-kaynak havuzlarının ve uzmanlıklarının paylaşılmasını sağlar; öğrencileri arasındaki işbirliği ve ortak çalışabilmeyi kolaylaştırır.

8.Öğretmen ve öğrencilerin dijital okuryazarlığının ve fonksiyonel teknoloji becerilerinin, işbirliği becerilerinin gelişmesine yardımcı olur.

9.Yönetici ve öğretmenlerin zamanlarına pozitif katkıda bulunur.

10.Eğitimin paydaşları arasındaki iletişime sürat katar.

11.Kişiselleştirilebilen sanal öğrenme ortamıyla her zaman, her yerde.

12.Öğrenci davranış ve ders katılımlarının yönetilmesine, gözlemlenmesine yardımcı olur.

13.Okul içindeki demokrasiyi artırır; öğrencilerin kendi seslerini duyurmasına olanak tanır ve güçlü bir okul kimliği oluşmasına katkı sağlar.

(University of London Institute)

Copyright © 2014 Gökkuşağı Koleji .